President Donald Trump planerar att offentliggöra sin stora infrastruktursatsning i början på nästa år. Det uppger en tjänsteman inom administrationen till Bloomberg News.

Trump har tidigare lovat att plöja ned en biljon dollar i en uppgradering av landets infrastruktur och väntas presentera det nya upplägget i början av januari, enligt uppgift.

Nyhetsbyrån påpekar samtidigt att de som förespråkar infrastruktursatsningar har ställt sig skeptiska till huruvida den kan genomföras. Bakgrunden är den rejäla skattereform som kongressen planerar och som kommer att leda till ett budgetunderskott. Att då även räkna med mer federala pengar till infrastrukturen ses som något osannolikt.

ANNONS
ANNONS

Trump lovade under sin kampanj att han redan under de första 100 dagarna skulle presentera infrastrukturplanen. Detta uteblev och särskilt efter att hälsoreformen gått i stå.

”Hade de tagit upp infrastrukturen (tidigare) skulle vi ha haft en lag idag och pengarna för att finansiera den. Men inget händer i år så framtidsutsikterna för något att hända nästa år tycker jag är ganska små”, sade Ray LaHood, republikan och tidigare transportsekreterare under president Barack Obama.