DagensPS.se har tidigare berättat att bland andra Hillary Clinton krävt att Obama stoppar Norwegians USA-satsning. Redan när planerna var i sin linda informerade vi om vad som var på G.

Men nu reagerar alltså över 100 kongressledamöter. De anser att lågprisflygbolaget hotar USA:s nationella säkerhet och kräver i ett brev att Donald Trump drar in flygtillståndet, skriver Politico, rapporterar SVT Nyheter.

Business Insider berättade tidigare om att Norwegians dotterbolag Norwegian Air international fått tillstånd att flyga till och från USA. Problemet är att bolaget har sitt säte på Irland. Det gör att piloter och kabinpersonal kan anställas till lägre löner än om bolaget varit registrerat i Norge.

Trump tillträder som USA:s president 20 januari och kongressledamöterna kräver att han agerar mot Norwegian Air International från dag ett.

ANNONS
ANNONS

”Med tanke på ditt engagemang i att skydda amerikanska jobb och vår nationella säkerhet riktar vi en stark uppmaning till dig att återkalla eller dra in tillståndet tills Norwegian förändrar sin affärsmodell till en modell som inte förlitar sig på bekvämlighetsflagg eller hotar Amerikas internationella flygindustri och vår nationella säkerhet”, heter det i brevet.

Norwegian hävdar å sin sida enligt USA Today att inget ”annat utländskt flygbolag har mer USA-baserad kabinpersonal och fortsätter att skapa mer amerikanska jobb än Norwegian”.

MISSA INTE: Hotet mot Norwegian – över Atlanten för 128 kr [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: Norwegian anklagas för social dumpning [Dagens PS] >