”Ta hänsyn till millenials och de förändringskrafter som de bidrar till på den moderna arbetsmarknaden.”

Det skriver Patrik Ölvebäck, Sverige-chef på Regus, i en debattartikel på sajten Entreprenör. Han menar att de äldre generationerna måste sluta se ner på de yngre, och istället omfamna förändring och nytänkande.

”Millenials tillhör en generation som alltid jobbar”, menar Ölvebäck.

Generationen är ökänd för att ständigt vara uppkopplad – så använd det till din fördel. Millenials passar utmärkt för internationella åtaganden, bara de tillåts ha den flexibilitet i arbetet som de efterfrågar.

Gruppen värderar också gemenskap väldigt högt. Se därför till att ha god social tillvaro på kontoret och håll företagskulturen blomstrande, förklarar Ölvebäck.

ANNONS
ANNONS

Att satsa på flexibilitet är inte bara bra för att attrahera yngre arbetskraft – det kan också spara företaget pengar. Moderna arbetsytor som kan omformas är ett nytt fenomen som totalt sett kan göra att ni sparar in på kontorskostnader.

I osäkra tider är det dessutom viktigt att kunna vara flexibel i sin företagsstruktur, och att kunna skala ner snabbt är en bra gardering för framtiden, menar Ölvebäck.

”Om tio år är det dessa millennials som är beslutsfattare, helt enkelt för att de generellt är mer framgångsrika än vad deras ålder och erfarenhet avslöjar”, avslutar han.

Om äldre generationer inte bjuder inte till samarbete och utveckling riskerar de att lämnas i sticket.