Dagens PS

Arla satsar på fossilfri anlägging i Småland

Arla
Artlas mjölkpulveranläggning i småländska Vimmerby ska bir fossilfri. (Foto: Arla)
Tomas Hedlund
Tomas Hedlund
Uppdaterad: 23 nov. 2021Publicerad: 24 maj 2021

Mejerijätten Arla satsar på miljön och får minskade kostnader på köpet. Mjölkpulveranläggningen i småländska Vimmerby ska bir fossilfri.

ANNONS
ANNONS

Nu blir Arla i Vimmerby en fossilfri anläggning. Tillsammans med vatten- och energispecialisten Adven ställs mjölkpulveranläggningen i Vimmerby om till att blir fossilfri.

“Klimatarbete är hårt arbete och därför är jag glad att Adven kan hjälpa Arla att gå sista biten i mål på resan mot fossilfrihet och förbättrad effektivitet i sin energianvändning”, säger Clara Tamm, affärsutvecklare och kundansvarig på Adven.

Klart nästa år

Omställningen av anläggningen beräknas vara klar nästa år. Enligt beräkningarna kommer Arla att minska koldioxidutsläppen med 3 000 ton per år. Samtidigt kan man öka produktionen med hela 20 procent utan att öka energiproduktionen, något som bidrar till att minska kostnaderna.

“Vi sänker kostnaderna samtidigt som vi blir fossilfria på mjölkpulveranläggningen i Vimmerby. Det lönar sig att investera i klimatåtgärder” säger Magnus Dahlblom mejerichef i Vimmerby.

Läs mer: Fler hållbarhetsnyheter på 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS