Warren Buffett tror på tragiskt öde för bitcoin-yran.

Det säger den legendariske investeraren, näst rikast i världen enligt Forbes, till CNBC, skriver Affärsvärlden på nätet.

”Jag kan nästan helt säkert säga att kryptovalutorna kommer att få ett dåligt slut”, spår Warren Buffett, som uppges vara god för 88,2 miljarder dollar, motsvarande drygt 723 miljarder kronor.

”Jag skulle gladeligen investera i femåriga säljoptioner på varenda kryptovaluta, men jag skulle aldrig kunna blanka dem”.

ANNONS
ANNONS

Bitcoin fortsatte rasa med 7,4 procent på onsdagen och kryptovalutans aktuella kurs ligger nu på 13.790 dollar, enligt Coindesk, som AFV hänvisar till.

Warren Buffett, som är styrelseordförande och vd för det amerikanska konglomeratet Berkshire Hathaway, kan för sitt liv inte förstå varför han skull exponera sig mot något som han ”inte har en aning om”, deklarerar han i CNBC-intervjun.

Warren Buffett är alltså tvåa på affärsmagasinet Forbes rikemanslista. Han är ägare i över 60 företag och alltså en ikon på USA-börsen på Wall Street, där han är känd som ”Oracle of Omaha” (Oraklet från Omaha). Buffett är också, i likhet med Microsoftgrundaren Bill Gates, som toppar Forbes lista över världens rikaste 2017, en omvittnat stor filantrop.

I morse berättade vi här på DagensPS att Sydkorea planerar att införa en lag som förbjuder all handel med kryptovalutor.