Dagens PS

Så blev supermodellen beroende av snabba klipp

Victoria Silvstedt gjorde några hundra tusen euro i vinst - sedan var hon fast i värdepappershandeln. (Foto: TT)
Victoria Silvstedt gjorde några hundra tusen euro i vinst - sedan var hon fast i värdepappershandeln. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 24 juli 2018Publicerad: 24 juli 2018

“Då gjorde jag mig en ganska stor hacka, några hundra tusen euro i vinst.”

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det berättar den svenska omslagsflickan och fotomodellen Victoria Silvstedt, sommarpratare (8 juli) och numera entreprenör och framgångsrik finansklippare i en intervju med Svenska Dagbladet.

“Det mest spännande är att vara på marknaden, säger hon och berättar att hon hellre spekulerar i valutor och räntor än i aktier.

Hon är född i Skellefteå och uppvuxen i Innertavle och Bollnäs men är i dag bosatt i Monaco och New York. Förutom modellandet – som hon fortfarande gör till viss del – har hon varit programledare i både fransk och italiensk tv.

Det har blivit rejäla inkomster under åren och genom resandet insåg hon värdet av valutahandel. När hon sedan satsade på att euron skulle falla mot dollarn – och tjänade hundratusentals euro i vinst – blev hon “beroende”, som hon uttrycker det i SvD Näringsliv.

“Det har tagit mig år av intresse och inläsning. Man måste vara intresserad och vilja lära. Jag har lärt mig steg för steg”, förklarar Victoria Silvstedt.

Hon uppmuntrar andra att spara och investera men samtidigt gör hon klart att det inte finns några genvägar; det gäller att läsa på, sätta sig in i vad som händer på marknaderna och i den ekonomiska världspolitiken, slår hon fast.

I SvD framgår det att Victoria Silvstedt har placerat 80 procent av sin förmögenhet i två hedgefonder, de andra 20 procenten “leker” hon med och gör investeringar med högre risk, bland annat.

I dagsläget går hon och väntar på att kronan ska rycka förbi euron – det har hon kalkylerat med i ett års tid, framgår det.

Victoria Silvstedt uppmanar den svenska Riksbanken att höja räntan, vilket är ett måste, menar hon.

Samtidigt har hon själv dragit fördel av den låga kronkursen.

“Tack vare den låga kronan har jag köpt fastigheter i och utanför Stockholm för mina euro och dollar.”

Dagens PS har skrivit en rad gånger om Victoria Silvstedts valutaaffärer. Här är ett exempel – när hon spekulerade i att den norska kronan skulle stärkas mot sin svenska motsvarighet. Hon är även en fena på derivathandel.

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS