I en ny rapport beräknar Sas att årets resultat landar på 700-800 miljoner kronor. Detta går emot tidigare beräkningar, som slog fast att man skulle få svårt att göra vinst. Som ett resultat har aktien stigit med över 10 procent.

I ett pressmeddelande efter lunch gick företaget ut med att man mot förväntan beräknar att göra en avsevärd vinst under år 2019. I företagets förra kvartalsrapport resonerade man att “det kommer att bli utmanande att uppnå ett positivt resultat före skatt och jämförelsestörande poster under räkenskapsåret 2019″. Nu har man alltså reviderat dessa uppgifter.

Totalt beräknas årets resultat före skatt och jämförelsestörande att uppgå till 700-800 miljoner kronor, skriver man i pressmeddelandet.

De positiva siffrorna ska ställas mot bakgrund av att det har varit ett tufft år för flygbolaget med en pilotstrejk under våren och dessutom har Sas som resten av flygindustrin drabbats av de stigande oljepriserna.

ANNONS
ANNONS

I pressmeddelandet sammanfattar vd Richard Gustafson:

”Trots ett utmanande år är vi glada över att kunna uppvisa en stark utveckling i vår verksamhet under de sista månaderna av räkenskapsåret 2019”.

Det totala antalet passagerare som flög med Sas under oktober ökade med 3.6 procent jämfört med samma månad 2018 och företagets totala trafikkapacitet har ökat med 2.2 procent under året, enligt pressmeddelandet.

Sas sista kvartalsrapport för året kommer ut 5 december.