BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.

Våg av kortbedrägerier – så stoppar du bedragarna
Bedrägerier och i synnerhet kortbedrägerier ökar mest i Sverige enligt ny brottsstatistik: 67.730 kortbedrägerier anmäldes i Sverige fram till juli i år.

Wallenberg: ”Självklart är folk lite tveksamma”
Marcus Wallenberg är bekymrad över de ekonomiska utsikterna i Europa. Det uppger han i en intervju med Bloomberg enligt Dagens Industri i samband med Salzburg Summit.

Storägare lägger bud på Kappahl
Mellby Gård lägger fram ett bud på klädkedjan Kappahl och erbjuder 20 kronor kontant per aktie. Det uppges att priset inte kommer att höjas, enligt ett pressmeddelande.

Storbanker stäms på miljardbelopp av investerare
Barclays, JP Morgan, RBS, UBS och Citigroup anklagas av investerare för att ha riggat den globala valutamarknaden. Brittiska Competition Appeal Tribunal som representerar investerarna har skickat in en stämningsansökan på över 1 miljard pund.

Kardashian-dotterns sminkbolag tappar kunder
Försäljningen i Kylie Cosmetics, det tre år gamla kosmetikbolaget som grundades av Kylie Jenner, har sjunkit med 14 procent i år fram till juni, enligt Rakuten Intelligence.

ANNONS
ANNONS

Hela Londonbörsen rusar på samtal om förvärv
Londonbörsen stiger med 14 procent på sin egna börs efter att börsoperatören bekräftat att man för samtal med Blackstone om att köpa finansinformationsjätten Refinitiv för 27 miljarder dollar.

Rese-startup kan värderas till 4,5 miljarder dollar
Den sydostasiatiska resetjänsten Traveloka är i diskussioner om att ta in 500 miljoner dollar i en ny investeringsrunda som skulle värdera bolaget till 4,5 miljarder dollar.

Rapporter

Pfizer bättre än väntat – men drar ned helårsprognosen
Amerikanska läkemedelsjätten Pfizer redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Justerat resultat per aktie var högre än väntat.

Lågprisflygbolaget tappar höjd…
Irländska lågprisflygbolaget Ryanair minskade nettovinsten med 21 procent till 243 miljoner euro för räkenskapsårets första kvartal, maj-juni. Väntat var en vinst på 232 miljoner euro enligt en sammanställning från Reuters.

…och vd:n varnar för uppsägningar
Ryanair-chefen Michael O’Leary har sagt att han inte kan utesluta att uppsägningar kommer bli aktuella om Boeing 737 Max har flygförbud längre än förväntat efter två dödliga krascher med flygmodellen.