Investors riskkapitalbolag EQT planerar att dra igång en ny fond som ska köpa betydande minoritetsposter i medelstora börsföretag, skriver Dagens industri.

Den nya fonden kommer att agera i norra Europa och göra sina placeringar i företag med ett börsvärde på upp till 25 miljarder kronor.

På EQT bekräftar man planerna på en sådan fond genom att kalla det för ett logiskt nästa steg.

”Ett logiskt nästa steg är att börja undersöka möjligheten att köpa betydande minoritetsandelar i medelstora noterade företag. Vi är övertygade om att EQT kan stödja dessa bolag genom att komma in och hjälpa till med hela EQT:s plattform”, säger Fredrik Åtting, partner på EQT Partners.

EQT, som nyligen har bildat ett rådgivarteam ihop med riskkapitalfonden Zeres Capital för de kommande investeringarna, säger sig ha en placeringshorisont på 4-5 år utan att den nödvändigtvis gäller i alla fall.

”Planen ligger på 4-5 år men den kan sedan förändras och det finns inget slutdatum för hur länge bolagen kan ägas”, uppger Fredrik Åtting.

ANNONS
ANNONS

De sektorer som fonden i huvudsak kommer att rikta in sig på är de som EQT historiskt varit verksamma inom; hälsovård, telekom och media, service, industri och konsumentvaror.