Fastighetsjättarna Kungsleden och Atrium Ljungberg ser båda ett sug på kontorsmarknaden. ”Vi ser en ökad aktivitet på marknaden”, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

ANNONS

Även för fastighetsbolaget Kungsleden ser det ljust ut med intäkter på totalt 646 miljoner kronor, vilket var marginellt lägre än analytikernas förhandsprognos på 655 Mkr,

Starkt första halvår

Livet är på väg tillbaka till det normala där Kungsleden har tecknat mer än 150 hyresavtal under det första halvåret ”vilket är superstarkt, och vi har en positiv nettouthyrning för det elfte kvartalet i rad”, säger vd:n Biljana Pehrsson till Di. 

”Vi ser en tydlig återhämtning i marknaden. Den är starkast i Stockholm men vi tror att den snart kommer att synas lika tydligt i Göteborg och Malmö. Även Västerås tuffar på rätt bra.”

Hon säger vidare att hyresgästerna vill utöka sina ytor.

”Vi fortsätter att omförhandla befintliga hyresavtal i ungefär samma utsträckning som de senaste tre åren. I dessa samtal är det mer än en femtedel som väljer att hyra till mer yta.”

ANNONS
ANNONS

Tillbaka till kontoren

Atrium Ljungberg ser en ljusning på kontorsmarknaden och vd:n Annica Ånäs ser att vi kommer gå tillbaka till kontoren i en allt större utsträckning.

Fastighetsjättens nettouthyrning uppgick till 17 Mkr under det andra kvartalet.

”Det är en stark siffra. Vi ser en ökad aktivitet på marknaden och har tecknat flera hyresavtal inom handeln och det är många hyresgäster som vill ha en dialog vad gäller att hitta ett nytt kontor”, säger Annica Ånäs och klargör:

”Generellt ser vi en tilltro till framtiden hos våra hyresgäster.”

Läs mer: Fastighetsmarknaden superhet – nytt rekordår

ANNONS
ANNONS