Dagens PS

Ziccum: Aktie och bolagsfakta

Ziccum är ett svenskt läkemedelsbolag. De har fokus på att utveckla innovativa teknologier inom frystorkning och konservering av biologiska prover och läkemedel. Företaget grundades med målet att erbjuda lösningar för att bevara känsliga biologiska material 

Kursgraf Ziccum

ANNONS
ANNONS

Bolaget grundades 2017 som en avknoppning från Inhalation Sciences Sweden AB och särnoterades på handelsplatsen Spotlight Stock Market 2018. Huvudprodukten LaminarPace, ursprungligen uppfunnen av Assoc. Prof i Inhalation Toxicology Per Gerde vid Karolinska Institutet, är ett av deras framstående bidrag inom inhalationstoxikologi från Institutet för miljömedicin.

Ziccums omgivningsteknologi för torkning, LaminarPace, har framgångsrikt tillämpats på mRNA, peptider, proteiner, antikroppar, lipider och enzymer, samt exipienter och adjuvant, och den är väl lämpad för industriell användning. Från förångade droppar till mikroniserade partiklar, torkar LaminarPace sköra biomolekyler utan värme, värmestress eller värmeförstöring. Resultatet är formuleringar av biologiska läkemedel.

Ziccum har etablerat sig som en ledande aktör inom frystorkningsbranschen och har framgångsrikt nått marknader över hela världen, med störst inriktning på Norden. Deras teknologier och produkter används inom forskning, sjukvård, och läkemedelsindustrin. Kunderna består främst av små- och medelstora läkemedels/biotech bolag. 

Bolaget har sitt säte i Lund. Aktien handlas sedan 2020 på Nasdaq First North Growth Market. VD för Ziccum är Ann Gidner. 

Läs mer på deras hemsida här: https://ziccum.com/

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS