Dagens PS

Toleranzia: Aktie och bolagsfakta

Toleranzia är ett svenskt bioteknikföretag som fokuserar på att utveckla innovativa behandlingar för autoimmuna sjukdomar. Företaget arbetar med att förbättra livskvaliteten för patienter som lider av dessa komplexa sjukdomar genom att adressera den underliggande immunologiska dysfunktionen. Bolaget är sedan 2015 noterat på Nasdaq First North Growth Market.  

Kursgraf Toleranzia

ANNONS
ANNONS

Toleranzia grundades 2011. Företaget bygger på banbrytande upptäckter inom autoimmunitet och immunologi, vilket har möjliggjort utvecklingen av innovativa terapier för att reglera immunsystemets reaktioner vid autoimmuna sjukdomar. 

Toleranzias fokus är att utveckla sin terapeutiska kandidat, TOL2. Denna syftar till att behandla den autoimmuna neurologiska och muskelsjukdomen Myastenia Gravis (MG). Utöver detta arbetar dem även med ANCA-vaskulit, en autoimmun kärlsjukdom, för vilket de utvecklar sin terapeutiska kandidat, TOL3. 

Dessutom jobbar Toleranzia med sin Tolerogen utveckling. Denna bygger på identifiering av kroppsegna, sjukdomsspecifika ämnen, dessa utvecklas senare till unika biologiska läkemedel, specifika för varje enskild autoimmun sjukdom. 

Bolagets huvudkontor är beläget i Göteborg, Sverige. De bedriver per 2023 sin verksamhet på den svenska marknaden. 

VD för bolaget är Charlotte Fribert. 

Läs mer på deras hemsida här: https://www.toleranzia.se/

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS