Dagens PS

Tobii Dynavox: Aktie och bolagsfakta

TD I-Series
TD I-Series. (Bild: Tobii Dynavox)

Tobii Dynavox är ett svenskt börsbolag inom kommunikations- och assistanslösningar för personer med funktionsnedsättningar. Bolaget erbjuder innovativa teknologier och produkter som hjälper människor att kommunicera och interagera med omvärlden.

Kursgraf Tobii Dynavox

ANNONS
ANNONS

Hjälper personer med kommunikationssvårigheter

Med sitt breda utbud av specialanpassade enheter, programvara och tillbehör möjliggör bolaget för personer med kommunikationssvårigheter att uttrycka sina tankar, behov och känslor. Genom att kombinera ögonstyrningsteknik, talgenerering och andra interaktiva funktioner erbjuder företaget lösningar som ger ökad autonomi och livskvalitet för deras användare.

Företaget har en stark global närvaro och bedriver verksamhet i flera länder över hela världen. Företaget samarbetar med specialister, terapeuter och vårdgivare för att förstå användarnas behov och utveckla skräddarsydda lösningar som passar varje individ.

Teknisk analys Tobii Dynavox

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Marknadsledande Varumärken

Bolaget är känt för sina marknadsledande varumärken inom kommunikations- och assistansområdet, exempelvis Tobii Dynavox I-Series, Tobii Dynavox EyeMobile och Tobii Dynavox PCEye.

Företagets historia sträcker sig tillbaka till 1983 då DynaVox grundades av doktoranden Gary Kiliany. Företaget förvärvades av svenska Tobii år 2014, och knoppades av och noterades på Stockholmsbörsen 2021.

VD för bolaget är Fredrik Ruben, och styrelseordförande är Åsa Hedin. Företaget är noterat på Nasdaq OMX Stockholm Mid Cap. Företagets huvudkontor ligger i Danderyd utanför Stockholm, Sverige.

Läs mer på deras hemsida här: https://investors.tobiidynavox.com/sv/

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS