Dagens PS

Scandion Oncology: Aktie och bolagsfakta

Scandion Oncology är ett bioteknikföretag inom klinisk fas. Bolaget fokuserar på att utveckla innovativa läkemedel för behandling av cancersjukdomar som är resistenta mot nuvarande behandlingsalternativ.

Kursgraf Scandion Oncology

ANNONS
ANNONS

Scandion Oncology grundades 2017 och har sitt huvudkontor i Köpenhamn, Danmark. Bolaget har ett team på 10+ medarbetare med över 100 års samlad erfarenhet inom medicinsk onkologi och läkemedelsutveckling. Bolaget är sedan 2018 noterat på Nasdaq First North Growth Market. 

Deras produktportfölj består av läkemedel i klinisk fas av forskningen. Deras främsta läkemedel SCO-101, är en oral medicin som har i prekliniska studier visat att kunna motverka resistens mot några av de vanligast använda anti-cancer läkemedlen. Det testas nu i kliniska fas Ib och II-studier på cancerpatienter.

Utöver SCO-101 har bolaget andra projekt i deras pipeline. Det mest avancerade projektet är CORIST, för behandling av läkemedelsresistent metastaserande kolorektal cancer. Den är per 2023 i en klinisk fas II-studie. Det andra projektet, PANTAX, för behandling av inoperabel eller metastaserad pankreascancerm, är i en klinisk fas Ib-studie.

Bolaget bedriver sin forskings- och affärsverksamhet på den nordiska marknaden. Verksam vd för bolaget är Francois Martelet. 

Läs mer på deras hemsida här: https://scandiononcology.com/

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS