Dagens PS

Dignitana: Aktie och bolagsfakta

Dignitana är ett svenskt medicinteknikföretag noterat på Nasdaq First North Growth Market. Företagets huvudkontor ligger i Lund, Sverige, med verksamhet baserad i Dallas, Texas, i USA. Dignitana har två dotterbolag, Dignitana, Inc. i USA och Dignitana S.r.l. i Italien.

Kursgraf Dignitana

ANNONS
ANNONS

Bolaget grundades år 2007 och har sedan dess varit verksamt inom medicinteknik.

Företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför The DigniCap Scalp Cooling System. Detta är ett patenterat medicinskt kylsystem som erbjuder cancerpatienter möjligheten att minimera håravfall under cytostatikabehandling och förbättra välbefinnande och livskvalitet. DigniCap fick godkännande av FDA (amerikanska läkemedelsverket) år 2015 och erbjuder kontinuerlig kylning med hög effektivitet, säkerhet och patientkomfort. 

År 2017 fick bolaget en utökad godkännande från FDA, vilket innebar att DigniCap också kunde användas av patienter som genomgår cytostatikabehandling för att behandla solida tumörer från bröstcancer samt tumörer från prostata, äggstockar, livmodern, lungor och andra vävnader.

Dignitana har en global närvaro och har huvudsaklig verksamhet i Norden, Europa, Nordamerika och Asien. Företaget riktar sig primärt till cancerpatienter som genomgår cytostatikabehandling och erbjuder dem möjligheten att använda DigniCap Scalp Cooling System för att minimera håravfall och förbättra deras välbefinnande och livskvalitet under behandlingen.

Läs mer på deras hemsida här: https://dignitana.com/

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS