Dagens PS

Acarix: Aktie och bolagsfakta

Acarix CADScor®System
Acarix CADScor®System. (Bild: Acarix)

Acarix är ett svenskt medicintekniskt företag som fokuserar på att hitta innovativa lösningar för snabb och AI-baserad uteslutning av kranskärlssjukdom (CAD).

Kursgraf Acarix

ANNONS
ANNONS

Avknoppning från Coloplast

Acarix grundades år 2009 som en avknoppning från Coloplast, ett danskt medicintekniskt företag. Bolaget startades med målet att utveckla en teknologi för att identifiera kranskärlssjukdomar på ett effektivt och icke-invasivt sätt.

CADScor®System

Acarix CADScor®System är ett CE-märkt och FDA De Novo-godkänt diagnostiskt system. Det är avsett för patienter med stabila bröstsmärtor och misstänkt CAD och är utformat för att bidra till att minska antalet onödiga och kostsamma diagnostiska procedurer. Systemet beräknar en patient-specifik CAD-score icke-invasivt på 10 minuter med minst 96% tillförlitlighet (negativt prediktivt värde). CAD-poängen baseras på en fonokardiografisk bedömning, AI-drivna beräkningar och riskfaktorer.

Flertal kontor

Acarix har kontor på strategiska platser runt om i världen för att stödja och betjäna sina kunder. De har närvaro i Förenta Staterna, Sverige, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz och Storbritannien. 

Teknisk analys Acarix

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Acarix på börsen

Bolaget har sitt huvudkontor i Malmö. Företaget är listat på Nasdaq First North Premier Growth Market med tickersymbolen "ACARIX". VD för företaget är Helen Ljungdahl Round. Styrelseordförande är Philip Siberg. 

Läs mer på deras hemsida här.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS