Svenska succébolag har i en stor utsträckning valt New York-börsen för sina noteringar. Nu står det dock klart att betalteknikjätten Trustlys börsnotering sker i Stockholm.

ANNONS

Det här uppger Di med hänvisning till insatta källor.

Under fjolåret genomförde fintechbolaget Trustly en investeringsrunda som breddade bolagets ägarbas.

Utöver den tidigare investeraren Nordic Capital finns nu fondjättarna Blackrock och Aberdeen Standard Investments på ägarlistan.

Om Trustly går i mål med den planerade börsnoteringen kan det bli det överlägset värdefullaste bolag som går till Stockholmsbörsen sedan Telia för drygt 20 år sedan.

Fjäder i hatten

Att locka bort det haussade fintechbolaget från en USA-notering är en stor bedrift för Stockholmsbörsen.

Inte minst efter att Spotify och spelutvecklaren King sökte sig till New York för sina respektive listningar.

Enligt insatta källor är anledningen till att Trustlys notering sker på hemmaplan ett stort investeringsintresse från svenska institutioner och kapitalförvaltare.

”Hos svenska institutioner finns stort stöd och starkt intresse för att ha kvar Trustly som stort fintechbolag i Stockholm”, säger en källa till Di.

Banker på plats

Den svenska investmentbanken Carnegie har också anlitats för en ledarroll i börsnotering och enligt uppgift för Trustly diskussioner med flera banker som ska tas in för juniora roller.

ANNONS
ANNONS

Den fullständiga uppsättningen av noteringsrådgivare väntas att spikas inom ett par veckors tid – vilket pekar på en notering redan innan sommarsemestern.

Med en börsnotering av Trustly finns det en stor sannolikhet att Nordic Capital står för den största svenska börsnoteringen i två år i rad efter att ha tagit portföljbolaget Nordnet till börsen under fjolåret.

Läs mer: Båttillverkaren tar sikte på börsen – igen