Strategen Eduardo Lecubarri på JP Morgan ser positivt på aktiemarknaden och tror på cykliska aktier i Europa.

Han har identifierat några aktier som han tror kan börja stiga i pris, något som han ser som en varning för att delar av marknaden nått vad som liknar en bubbla.

Eduardo Lecubarri på JP Morgan säger till CNBC att investerare bör vara uppmärksamma på så kallade tillväxtaktier. CNBC skriver att Eduardo Lecubarri och ett team av analytiker sedan årets början har varnat investerare för aktier som handlas till höga multiplar över höga tillväxtförväntningar.

Tillväxtaktier, som exempelvis amerikanska teknikgiganter, tros ha stark tillväxtpotential. Under 2020 steg dessa aktier kraftigt i pris och har sedan dess varit volatila.

Tror på cykliska aktier i Europa

Trots Eduardo Lecubarris oro över vissa värderingar sade han på måndagen att han fortsatt ser positivt på aktiemarknaden och valde ut några cykliska aktier i Europa. När ekonomin växer tros just cykliska aktier gå bra och här är några europeiska aktier han tror på.

Den danska industrikoncernen FLSmidt och det franska möbel- och heminredningsföretaget Maisons du Monde, italienska ASTM, englandsbaserade Arrow Global och portugisiska Navigator.

Behöver öka mer

Enligt Eduardo Lecubarris finns det många cykliska aktier som är billiga och han menar att många bolag i hela världen fortfarande måste öka med mer än 25 procent för att nå upp till de nivåer de låg på innan pandemin, och många av dessa bolag är cykliska.

ANNONS
ANNONS

Veckan har varit volativ med oro för inflation, men på torsdagen steg US-aktier, detta efter det att amerikansk inflationsdata på onsdagen visade på högre prispress än väntat.

Läs mer: Experterna: Skakig börs här för att stanna