Dagens PS

Toppanalytiker: Fler fusioner inom mjukvarusektorn

Den ceremoniella första handelsklockan som rings när börsnotering börjar handlas vid New York Stock Exchange. Investeringsbankiren Rick Sherlund menar att börsintroduktioner hämmas av inflationen och de stigande räntorna
Den ceremoniella första handelsklockan som rings när börsnotering börjar handlas vid New York Stock Exchange. Investeringsbankiren Rick Sherlund menar att börsintroduktioner hämmas av inflationen och de stigande räntorna. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 16 sep. 2022Publicerad: 16 sep. 2022

Den ekonomiska nedgången gör att en våg av kämpande företag läggs ut till försäljning till underpriser och fler fusioner kan vara på gång.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Investeringsbankiren Rick Sherlund vid Bank of America tror att ett utbrott av fusioner mellan mjukvarubolag kan vara på väg, det rapporterar CNBC.

Rick Sherlund är en före detta mjukvaruanalytiker som har blivit nummer ett på Institutional Investors lista över stjärnanalytiker 17 gånger i rad. Under 2000-talets teknikbubbla jobbade han på Goldman Sachs och han tror att vi nu befinner oss i början av en svår marknadscykel.

Rick Sherlund och hans team är väldigt aktiva på marknaden för fusioner och förvärv och han säger att han ser en våg av kämpande företag som ligger ute till försäljning till underpris på grund av den ekonomiska nedgången.

Kommer komma mer konsolidering i sektorn

“Du har privat kapital med en båtlast av kontanter, och de behöver fungerande skuldmarknader för att kunna göra affärer,” säger Rick Sherlund till CNBC.

“De är väldigt ivriga och tittar aktivt på den här sektorn … Det tyder på att fusioner och förvärv, i avsaknad av en börsnoteringsmarknad, kommer vi bara att se mycket mer konsolidering komma i sektorn”, fortsätter han till CNBC.

Inflation och stigande räntor hämmar börsintroduktioner

Han noterar att börsintroduktioner har skadats på grund av inflation och stigande räntor och säger att marknaden för börsnoteringar inte är öppen, men att när den öppnas igen kommer många bolag börsnoteras.

ANNONS

Rick Sherlund menar att de långsiktiga utsikterna för mjukvara är extremt attraktiva och att alla företag håller på att bli digitala företag samt att investerare verkligen måste tro på att marknaden långsiktigt kommer öka.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi, teknik och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Goldman Sachs: Akta dig för att köpa dippen i aktier

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS