Estlands finansinspektion uppger att Swedbank kan ha brutit mot lagen i sin verksamhet. Som en följd har bankens aktie sjunkit strax före stängning på måndagen. 

ANNONS

Det är Reuters som rapporterar att Swedbank återigen är i rampljuset för problematiska affärer i Baltikum. Estlands finansinspektion har nu öppnat ett ärende angående brottslig verksamhet kopplad till banken. Tidigare i oktober började myndigheten utreda Swedbank för ”förseelser”, men nu har alltså misstanken stärkts till kriminella handlingar, skriver Dagens Industri.

”Då inspektionen visade tecken på ett brott valde Finansinspektionen att avbryta en förseelseutredning och fortsätta med en brottsutredning”, skriver estniska finansinspektionen i ett uttalande.

Vidare skriver banken, enligt Dagens Industri:

”Finansinspektionen samarbetar med tillsynsmyndigheter och åklagarmyndigheten för att försäkra att rättsprocessen nu ska kunna fortsätta.”

Tidigare i november avslöjade banken att den kommer att vara med i ett kommande avsnitt av Uppdrag Granskning som behandlar ärendet.

ANNONS
ANNONS

Bankens aktie har sjunkit med 2,8 procent strax efter 17-tiden på måndagen. Swedbank gav under torsdagseftermiddagen inga kommentarer till händelsen.