Svenska Neonode går som en raket på Wall Street efter en framgång med en patenttvist. I övrigt var det lugnare uppgångar som gällde för indexen på USA-börsen under torsdagen.

ANNONS

Teknikbolaget Neonode gick som en raket på USA-börsen på torsdagen, där aktien ökade med 44 procent på Nasdaq där bolaget är listat, berättar Di.

Federal Reserve fick de stora indexen på Wall Street att rusa under onsdagen sedan Fed-chefen Jerome Powell fastslagit att räntehöjningarna kommer mattas av. De ökningarna mattades dock av på torsdagen när S&P 500 stängde på minus 0,1 procent och Dow Jones gick ner 0,6 procent, medan Nasdaqs kompositindex steg försiktigt med 0,1 procent, enligt Di.

Apple och Samsung stämdes

Torsdagen såg alltså betydligt bättre ut för Neonode som har varit i en patenttvist med Apple och Samsung som båda stämdes för att använda Neonodes patent. Målet drivs av amerikanska bolaget Aequitas Technologies, som specialiserat sig på patentlicenser, men Neonode kommer ändå få hälften av nettointäkterna om stämningarna går igenom.

Något beslut i målet är inte taget ännu men en sammanfattning publicerades av USA:s patentverk på torsdagen.

”Vi har sett sammanfattningen av beslutet och tycker att det är positivt”, säger Neonodes vd Urban Forssell.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Fortsatt upp? Wall Street förbereder sig för nyårsrally [Dagens PS]

Läs även: Wall Street rusar efter nyheter om lägre inflation [Dagens PS]