Dagens PS

Soltechs emission kraftigt övertecknad

Soltech Energy Stefan Ölander Emission
Soltech Energys VD Stefan Ölander. (Foto: Soltech)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 10 sep. 2020Publicerad: 10 sep. 2020

Solelbolaget Soltech Energy har avslutat sin nyemission, vilken blev kraftigt övertecknad. I emissionen, med företrädesrätt för aktieägarna, tecknades aktier för 676 miljoner kronor. Bolaget har därför beslutat att även genomföra en riktad övertilldelningsemission.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vid nyemissionen tillförs Soltech sammanlagt drygt 144 miljoner kronor före emissionskostnader.

“Vi är ödmjukt tacksamma för det mycket stora förtroende befintliga och nya aktieägare visat oss i denna nyemission. Nu har vi de medel vi behöver för att utnyttja potentialen i den kraftigt växande marknaden och för att fortsätta vår framgångsrika förvärvsstrategi”, kommenterar vd Stefan Ölander i ett pressmeddelande.

Nyemissionen tecknades till 95 procent med stöd av teckningsrätter och till 595 procent utan stöd av teckningsrätter. Nyemissionen blev därmed övertecknad med 590 procent.

Styrelsen har beslutat att emittera ytterligare 3,84 miljoner aktier i en övertilldelningsemission till teckningskursen 12 kronor per aktie, vilket tillför 46 miljoner kronor. Bolaget tillförs därmed totalt 144 miljoner kronor före emissionskostnader. Soltech har efter nyemissionen 69,22 miljoner aktier utestående.

Läs mer: Ny Kina-affär för börsnoterade solenergibolaget

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS