Dagens PS

Sinch börsrusade efter ny analys

Molnstjänstbolaget Sinch, vars vd Laurinda Pang var Veckans börsprofil hos Dagens PS tidigare i våras, har fått en köprek av Dagens Industri som får aktien att lyfta tio procent.
Molnstjänstbolaget Sinch, vars vd Laurinda Pang var Veckans börsprofil hos Dagens PS tidigare i våras, har fått en köprek av Dagens Industri som får aktien att lyfta tio procent. (Foto: Anders Wiklund/TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 27 maj 2024Publicerad: 27 maj 2024

Den tidigare småspararfavoriten Sinch hade en bra dag på börsen. Aktien rusade 8,0 procent på en ny analys som gillar bolagets starka kassaflöde.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För ett par veckor sedan var Laurinda Pang, vd för molnkommunikationsbolaget Sinch (börskurs Sinch) Veckans börsprofil hos Dagens PS.

Sinch ned för året

Bolaget var en tidigare småspararfavorit men glorian har hamnat lite på snedd efter ett par tuffare år på börsen och även den senaste rapporten blev en besvikelse för marknaden.

Kursen föll 15 procent på dagen och är ned drygt 36 procent för året.

Trots det tyckte Laurinda Pang att det sammantagna resultatet i rapporten var enligt förväntningarna. För Dagens PS berättade vd:n om det pågående transformationsprogrammet:

“Vi har centraliserat vår produktledning, FoU och våra supportfunktioner för att öka innovationen och bättre dra nytta av Sinchs globala skalfördelar och bli mer effektiva. Det är ett stort förändringsarbete och vi räknar med att börja se resultat i slutet av året.”

Sinch vd: “Räknar med att se resultat i slutet av året”

Ett år har gått sedan Veckans börsprofil Laurinda Pang tog över rodret för småspararfavoriten Sinch. För Dagens PS berättar storbolagsindex numera enda kvinnliga vd om bolagets pågående transformationsprogram, hur tillväxten ska ta fart och bakgrunden till hennes energifyllda efternamn.

Nu har Dagens Industris analytiker Richard Bråse tagit sig an bolaget som han tycker har genomgått tre akter i sitt börsliv.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

“Vrakpris”

I den första akten belönade aktien rikligt för sin strategi. I akt två kom fallet när svagare balansräkningar blev straffade. Och nu inträder akt tre enligt Bråse där han gillar hur Sinch har agerat:

“Jämfört med många andra imploderade förvärvsstjärnor har Sinch visat sig vara pragmatiskt nog att göra det som behöver göras. Börsvärdet är i dag lägre än när det stormade som mest i Sinch i samband med halvårsrapporten för knappt två år sedan och rörelsevärdet är ännu lägre eftersom nettoskulden kapats med mer än en fjärdedel”, skriver han i analysen.

Richard Bråse gillar särskilt Sinch starka kassaflöde och att man fått ordning på balansräkningen.

Precis som Sinch vd sa till Dagens PS så tror han dock att de är först mot slutet av 2024 det kan blir riktigt bra men det kan vara värt väntan.

“2024 kan bjuda på en skakig resa, inte minst i samband med rapporterna, men för den som lyfter blicken bortom de närmsta kvartalen finns en chans att komma över en global molnkommunikationsplattform med sanerad balansräkning och starka ställningar på en fragmenterad marknad, till vrakpris. Köp”, avslutar Dis analytiker sin artikel.

Läs mer:

Ny brutal statistik: Gå inte emot blankarna. Dagens PS

ANNONS

Börsen upp i väntan på räntan – Sinch föll tungt. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS