Dagens PS

Ryska myndigheten för luftfartsreglering hackad

I en cyberattack som tros ha styrts av hackergruppen Anonymous ska hackare ha raderat alla filer hos den ryska myndigheten för luftfartsreglering, Rosaviatsia
I en cyberattack som tros ha styrts av hackergruppen Anonymous ska hackare ha raderat alla filer hos den ryska myndigheten för luftfartsreglering, Rosaviatsia. (Foto: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 30 mars 2022Publicerad: 30 mars 2022

Hackare ska ha hackat sig in i den ryska myndigheten för luftfartsreglering och raderat varenda enskild fil som myndigheten har. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I en cyberattack som tros ha styrts av hackergruppen Anonymous, som deklarerade cyberkrig mot Ryssland när landet invaderade Ukraina, ska hackare ha raderat alla filer hos den ryska myndigheten för luftfartsreglering, Rosaviatsia, det rapporterar Paddle your own canoo.

Sedan Ananymous deklarerade cyberkrig mot Ryssland har hackergruppen utfört flera framgångsrika cyberattacker mot statliga ryska myndigheter.

Hackade statlig rysk TV

Anonymous ska exempelvis ha hackat den statliga ryska tv:n för att visa ryssar hur kriget i Ukraina verkligen är. Hackergruppen visade på Twitter den 7 mars hur rysk tv visade förödelsen i Ukraina

Filmerna visade efterdyningarna av missilattacker på Kremlvänliga knaler och i slutet av videon visades ett skriftligt meddelande om att kriget förs av Putins auktoritära regim och inte av vanliga medborgare, det skriver Fortune.

75 miljoner sidor raderade

I attacken mot den ryska myndigheten för luftfartsreglering, Rosaviatsia, ska allt som allt 65 terabyte data ha raderats permanent, och då motsvarar 1 enda terabyte cirka 75 miljoner sidor.

Den data som gått förlorad för den ryska myndigheten inkluderar massor av dokument, flygplansregistreringar och mejl och det är troligt att datan inte kan återskapas.

ANNONS

På måndagen låg Rosaviatsias webbplats nere men cyberattacken tros ha påbörjats redan på söndagen. Enligt källor hade mycket av datan ingen back up på grund av att myndigheten saknade statliga medel.

Förnekar att de hackats

Rosaviatsia har förnekat att de blivit hackade och hävdar i stället att webbplatsen håller på att omstruktureras eftersom myndighetens chef ska gå i pension efter 23 år.

Myndigheten har dock erkänt att den varit tvungen att övergå till journalföring via papper samt att brådskande meddelanden behöver skickas via det gamla AFTN-kabelnätverket.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Anonymous: “Rysslands centralbank hackad”

Läs mer: Så har det gått med Anonymous “cyberkrig”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS