Hackerkollektivet Anonymous hävdar att man har tagit sig in i databasen för Rysslands centralbank. I ett meddelande på Twitter skriver Anonymous att kollektivet inom de närmsta två dygnen kommer att sprida 35 000 av bankens filer. Några av dem ska innehålla ”hemliga kontrakt”.

ANNONS

Hackningen kommer bara dagar efter att centralbankens chef Elvira Sakhipzadovna Nabiullina hamnat under lupp. Hon ska exempelvis ha postat en video där hon säger att den ryska ekonomin befinner sig en extrem situation och ”Vi hade alla önskat att det här inte hade hänt”.

I ett pressmeddelande på sin twitterkanal uppmanar Anonymous också alla företag som uppehåller sig i och betalar skatt i Ryssland att sluta med det och dra sig ur.

Företag nytt mål för Anonymous

”Vi ger er 48 timmar att reflektera och dra er tillbaka från Ryssland eller så blir ni ett mål för oss!”, skriver hackerkollektivet.

Därefter har man postat en bild innehållande flera loggor på företag med fortsatt verksamhet i Ryssland.

Tidigare har kollektivet också sagt att de ligger bakom intrång i webbplatser som tillhör ryska myndigheter, systemet som kontrollerar gasen och bolaget Nestlé, bland annat.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Så har det gått med Anonymous cyberkrig [Dagens PS]
Anonymous: Cyberkrig mot Ryssland [Dagens PS]