ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Rysk storpamp hittad död på sitt gods i England

Uppdaterad: 02 feb. 2023Publicerad: 03 mars 2022
Det exklusiva godset Wentworth Estate där den ryska storpampen Mikhail Watford på måndagen hittades död
Det exklusiva godset Wentworth Estate där den ryska storpampen Mikhail Watford på måndagen hittades död. (Foto: Wikimedia commons/Rodolph)

Den ryska, Ukraina-födde, storpampen Mikhail Watford har hittats hängd i sitt garage på sitt exklusiva gods i Surray, Storbritannien.

ANNONS
ANNONS

Mikhail Watford tjänade ihop sin förmögenhet på oljeraffinaderier i Ukraina. På måndagen fann en trädgårdsmästare honom hängd i sitt garage på godset Wentworth Estate, det rapporterar The Sun.

Efter att ha flyttat till Storbritannien startade Mikhail Watford ett fastighetsbolag och bytte efternamn från Tolstosheya. Han bodde på ett gods värt 18 miljoner pund, drygt 234 miljoner kronor, tillsammans med sin estniska hustru, deras två barn och en äldre son från ett tidigare äktenskap.

Tar dödsfallet på “största allvar”

Enligt The Sun undersöker polisen dödsfallet med “största allvar” och oroar sig för att Mikhail Watford kan ha funnits på en dödslista då Moskva har kopplats till andra dödsfall i Storbritannien.

“Hans sinnestillstånd kan ha påverkats av situationen i Ukraina”, säger en vän till familjen till The Sun. “Tidpunkten för hans död och invasionen av Ukraina är säkert inte en tillfällighet”, fortsätter vännen.

Finns andra misstänkta dödsfall

En medarbetare till Mikhail Watford säger att hans död väcker frågor efter alla andra misstänkta dödsfall av ryska medborgare i Storbritannien.

“En utredning av omständigheterna kring dödsfallet pågår men det tros inte finnas några misstänkta omständigheter i nuläget”, sade Surrey-polisen i går skriver The Sun.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Rysslands oligarker vänder Putin ryggen

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här