På fredagsmorgonen är köerna på Arlanda väldigt långa, enligt Swedavia beror det på personalbrist i kombination med extra högt restryck.

ANNONS

Efter pandemin har restrycket varit stort, särskilt under den senaste månaden. Det har gjort att väntetiderna på Swedavias flygplatser blivit långa, nu på fredagsmorgonen får resenärer köa i över en timme, det rapporterar Expressen.

Robert Pletzin, presschef vid Swedavia säger till Expressen att väntetiderna på cirka en timme i säkerhetskontrollen är längre än vanligt. Han berättar att Swedavia gör flera insatser för att förbättra väntetiderna, framför allt handlar det om rekrytering.

”Vi ber alla som ska ut och resa att vara ute i god tid och hålla kontakt med sitt flygbolag”, säger han till Expressen.

I nuläget har inte Swedavia någon prognos över när köerna kan lätta och det är oklart om några resenärer har missat sina flyg nu på morgonen, men Robert Pletzin säger till Expressen att målsättningen är att alla ska komma med sina flyg samt att de allra flesta gör det.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Hållbart flygbränsle ska produceras nära Arlanda [Dagens PS]