Dagens PS

Peab och Munters i topp på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen
En omdiskuterad skiljedom och ett positivt rörelse resultat satte sprutt på Peab när Stockholmsbörsen öppnande upp en ny vecka. (Foto: TT)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 03 juli 2023Publicerad: 03 juli 2023

Efter förra veckans muntra avslut kunde Stockholmsbörsen ånyo slå upp sina portar på grön kvist. Som starkast lyste klimatkontrollbolaget Munters tillsammans med byggbolaget Peab. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Juli månad och nya möjligheter på Stockholmsbörsen där klimatkontrollbolaget Munters fick en riktigt munter start och klättrade upp med 6,9 procent. Detta tack vare den miljardorder de mottagit för ett datacenter i USA, rapporterar Dagens Industri.

På plus inledde även byggbolaget Peab måndagsmorgonen sedan de under fredagen kunnat flagga för ett positivt rörelseresultat för årets andra kvartal.

Skilda meningar om skiljedom

En viktig pusselbit i detta utgör även en skiljedom mellan Peab och Unibail Rodamco Westfield som avser entreprenaden Mall of Scandinavia i Solna, som skulle ge byggbolaget en resultatförbättring på 400 miljoner kronor, vilket Dagens PS kunnat rapportera.

Kring detta tycks det dock råda mycket skilda meningar vilket framgick av ett pressmeddelande från Unibail Rodamco Westfield under morgonen.

”Vi kommer att klandra skiljedomen vid Svea hovrätt, och vi är övertygande om att det finns goda grunder för att få den upphävd”, sade Jurn Hoeksema, operativ chef för Nordeuropa på Unibail-Rodamco-Westfield.

Hur det än förhåller sig med den saken steg Peabs aktie med mer än 5 procent efter börsens öppnande.

Det avrundar måndagsmorgonen på Stockholmsbörsen där breda OMXSPI-indexet inledde på plus 0,2 procent. Storbolagsindexet OMXS30 steg i sin tur med 0,1 procent.

ANNONS

Vill du läsa mer om börs, finans och Stockholmsbörsen? Så här enkelt skaffar du vår kostnadsfria nyhetstjänst!

Relaterade artiklar:

Munter veckoavslutning på Stockholmsbörsen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS