Järnvägsarbetarnas olika fackförbund har träffat ett avtal med arbetsgivarna, som ska avblåsa en tidigare aviserade järnvägsstrejk. Det skriver New York Times.

ANNONS

Den amerikanske arbetsmarknadsministern Martin J Walsh deltog aktivt i förhandlingarna, som har pågått under natten och morgonen.

Avtalet som man har förhandlat fram kommer nu att gå ut på omröstning  bland fackens medlemmar och under tiden som den processen pågår har facken förbundit sig att inte strejka.

Samtalen hade strandat när de anställda krävde bättre arbetsförhållanden. Bland annat har de krävt att få ta ut ledighet för att besöka läkaren, utan betalning. Det har arbetsgivaren sagt nej till.

Järnvägsstrejk avblåst – detaljer oklara

Hur avtalet till slut kom att utformas är ännu inte offentligt, men tonen från president Joe Biden var optimistisk.

”Järnvägsarbetare kommer att få bättre lön, förbättrade arbetsförhållanden och lugn och ro när det gäller vårdkostnaderna: allt välförtjänt” sa Biden i ett uttalande.

ANNONS
ANNONS

” Avtalet är också en seger för järnvägsföretag som kommer att kunna behålla och rekrytera fler anställda till en industri som kommer att fortsätta att utgöra ryggraden i den amerikanska ekonomin under decennier framöver.”

Läs också:

Hot om järnvägsstrejk i USA avvärjt [Dagens PS]