Dagens PS

Nytt kraftigt ras i Intrum

En ny analys med kraftigt slaktad riktkurs har utlöst ett nytt ras i den redan hårt ansatta Intrum-aktien(Bild: Henrik Montgomery/TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 07 mars 2024Publicerad: 07 mars 2024

En ny säljrekommendation men slaktad riktkurs gör att Intrums aktie når nya bottennivåer. Analysen tror att inkassobolaget kan ställas inför finansieringsproblem under 2025.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Inkassobolaget Intrum (börskurs Intrum) haft det motigt under flera år på börsen.

Riktkurssänkning med nära 90 procent

2023 har problemen dock eskalerat och kursen är ned runt 65 procent i år efter flera dagar med tvåsiffriga fall.

Det är framförallt den höga skuldsättningen som gjort aktiemarknaden och flera experter oroliga för om bolaget ens har någon framtid vilket Dagens PS skrivit om tidigare.

Nu har ytterligare en analysfirma sällat sig till olyckskorparna genom att kraftigt sänka sin riktkurs.

Det handlar om den norska analysfirman Arctic Securities som sänkt sin rekommendation till sälj från tidigare behåll vilket flera medier bland annat Dagens Industri skriver om. Tidigare trodde analysfirman på en kurs om 70 kronor per aktie som rätt värdering. Den sänks nu till blott 8 kronor.

Blankarna verkar få rätt

Innan dagens analys handlades Intrum för runt 30 kronor, redan det en historisk lågt kurs. Nu på förmidagen byter aktien händer för runt 25 kronor, ett ras med omkring 16 procent från tidigare börsdags stängning.

ANNONS

Nyhetsbyrån Direkt rapporterar, vilket bland annat återges av Handelsbanken, att enligt analysen väntas Intrum ställas inför ett finansieringsproblem under 2025 (trots att bolaget själv uppgett att det kan hantera alla förfall under 2024 och 2025). Arctic tvivlar på lösningar som skulle kunna vara gynnsamma för aktieägarna.

Dagens nedgången i aktien ger i alla fall en grupp av investerar rätt: blankarna. Intrum har som Dagens PS skrivit om tidigare varit en av de mest blankade värdepapperna på Stockholmsbörsen en längre tid.

Läs mer:

Aktiespararnas analytiker: risk att Intrum kapsejsar

Tuff start på börsveckan – särskilt för Intrum som rasar

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS