Båttillverkaren Nimbus erbjudande att teckna aktier i bolaget inför noteringen på Nasdaq First North Growth Market mötte ett mycket stort intresse och blev kraftigt övertecknad.

ANNONS

Aktien börjar handlas i dag, den 9 februari. Teckningskursen var på förhand fastställd till 52 kronor per aktie. I premiärhandeln steg Nimbus med cirka 25 procent, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Nyemissionen tillför Nimbus 200 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Ankarinvesterare är Roosgruppen, Odin Fonder, Lazard Asset Management, Handelsbanken Fonder, LMK Venture Partners och Briban Invest som förvärvar aktier för 291 miljoner kronor.

”Det är med mycket stolthet vi de senaste veckorna har presenterat Nimbus Group för ett stort antal investerare, och vi gläds åt att intresset för bolaget är så stort. I och med noteringen av bolaget tar vi nästa steg i bolagets utveckling och skapar förutsättningar för en fortsatt lönsam tillväxt. Jag vill tillsammans med hela bolaget önska alla nya aktieägare välkomna till Nimbus Group och till den spännande resa vi har framför oss”, kommenterar Jan-Erik Lindström, vd för Nimbus Group.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Afv: Stor potential i börsåterkomsten [Dagens PS] >>