På hälarna av den senaste nödlösningen ska Oscar Properties direkt satsa vidare på nästa projekt.

ANNONS

Det skriver Svenska Dagbladet. Vid bolagets stämma godkändes villkoren för en förlängning av lånen till krisande Oscar Properties. I försäljningen av bolagets bostäder i Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden ska anmälningsavgiften sänkas från 50.000 till 1 krona.

Samtidigt vill Stockholms Stad ha betalt för marken där Gasklockan ska byggas, senast den 3 juni. Totalt handlar det om 675 miljoner kronor som Oscar Properties måste betala för att inte riskera att stämmas. Bolagets vd är dock inte orolig:

”Vi ser att vi inte kommer upp i den yta som vi måste enligt exploateringsavtalet. Så nu när vi skickar in bygglovet så uppnår vi inte kvadratmeterantalet, och då måste avtalet med staden omförhandlas”, säger Oscar Engelbert till SvD.

Stockholms stad hävdar att Oscar Properties riskerar dröjsmålsränta, och därefter stämning om pengarna inte betalas i tid, enligt artikeln. I bolagets nya säljkampanj ingår även att handpenningen för köpta lägenheter i Gasklockan inte behöver betalas förrän senast 6 månader innan inflyttning.

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Experten: Lyxbyggare kan gå i graven [Dagens PS] >