Uppsala Business Park ska bli en stadsdel för innovation och tillväxt och bygget av ett nytt avancerat labbhus, Research Hub, har påbörjats.

ANNONS

Första etappen i utvecklingen av Uppsala Business Park har inletts. Konceptet Research Hub vänder sig till små och medelstora forskningsbolag.

Konceptet är flexibelt och kan anpassas både vad gäller storlek och funktion, målet är flexibla lösningar där det är lätt att byta från mindre till större lokal så att bolagen kan växa och fokusera på sina kärnverksamheter.

Erbjuder unik labbmiljö

Uppsala Business Park ska kunna erbjuda allt från stora lokaler med kontor och labb på 3 500 kvadratmeter, till enskilda rum. I området skapas totalt 350 000 nya kvadratmeter och förutom unik labbmiljö ges även tillgång till ett tjänsteutbud med exempelvis reception, konferensanläggning och restauranger.

På fredagen togs det första spadtaget för Research Hub i det storskaliga stadsutvecklingsprojektet för innovation och tillväxt. Målet är att locka locka talanger och bolag till regionen. När den nya stadsdelen är klar kommer den att ha plats för 15 000 arbetsplatser och 1 500 studenter.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Forskning ska samlas i ny byggnad för Life Science [Dagens PS]