Efter kursslakten på börsen i gamingbolaget Embracer är kritiken hård från investerare som uttalar sig i Dagens Industri.

ANNONS

”Om man hade presenterat en bra plan B tror jag att kursen hade varit ned kanske 10 till 15 procent. Men det enda man gjorde nu var ju att ge resultat- och skuldmål, utan svar på hur man ska nå dit”, säger Per Johansson, fondförvaltare på Didner & Gerges Aktiefond, till tidningen.

Han varnar för att riskerna snart är för höga i bolaget, där värdet ”riskerar att erodera”, säger han och tillägger att inte borde finnas ”några heliga kor” i bolaget i rådande situation.

När det gäller hans förtroende för Lars Wingefors som vd är det emellertid orubbligt, framhåller Per Johansson i Di.

Varnar för blankarattacker mot Embracer

Lars-Erik Lundgren på Aktie-ansvar konstaterar i tidningen att Embracers stora problem är den höga belåningen och att detta kanske kräver att tillgångar säljs, men frågan är till vilket pris det blir när det ansträngda läget nu blottlagts, säger han.

Han tror också att blankningsfirmor kan komma att attackera Embracer vars aktie redan utsatts för en brutal kursslakt under veckan efter nedjusterade vinstprognosen i år och nyheten om det havererade samarbetsavtalet.

Tiotals miljarder av spelbolagets börsvärde har gått upp i rök.

I skrivande stund, klockan 10.15 på fredagen, fortsätter bolagets kräftgång på Stockholmsbörsen. Aktien faller med 1,74 procent.

Läs mer: Efter raset: ”Påverkar mitt förtroende som vd” [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs också: 20 miljarder puts väck: Embracers aktie imploderade [Dagens PS]

Läs vidare: Embracer störtdyker på fallande börs [Dagens PS]

Missa inte: Swedbank: Efter slakten – uppsidan nästan 100 procent [Dagens PS]