I Knight Franks prognos för de största prisökningarna på fastigheter nästa år hamnar Dubai framför storstäder som New York, London, Madrid och Berlin.

ANNONS

Nästa år väntas priset på exklusiva fastigheter i Dubai stiga med 13,5 procent, då det ökande intresset från utländska köpare får fart på marknaden, det rapporterar Bloomberg.

Förenade Arabemiratens välkomnande av rysk rikedom och dess relativa prisvärdhet påverkar ökningen i Dubai.

I Knight Franks ranking av bästa bostadspristillväxt för 2023 ligger Dubai i topp. Den prognosticerade årliga prisökningen där är mer än dubbelt så hög som tvåans.

Miami hamnade på andraplatsen

För de bästa fastigheterna i Miami, som hamnade på andra plats, spås prisökningen bli 5 procent.

I Dublin, Lissabon, Los Angeles, Madrid, Paris och Singapore väntas priserna på fastigheter öka med 4 procent och i Zurich spås de öka med 3,5 procent.

ANNONS
ANNONS

I Monaco, Mumbai och Shanghai prognosticerar Knights Frank en prisökning på 3 procent. I New York och Tokyo tros priserna komma att öka med 2 procent under 2023. Priserna i Wien tros öka med 0,5 procent.

Sjunkande eller oförändrade priser

I Auckland, Berlin, Geneve och Sydney spås priserna bli oförändrade och i Melbourne tros de sjunka med 1 procent. I Hong Kong tros priserna sjunka med 1,5 procent och i Edinburgh och Vancouver väntas de sjunka med 2 procent.

I rankingen av 25 städer hamnar London och Seoul längst ned, i båda städerna väntas priserna på fastigheter sjunka med 3 procent.

London väntas uppleva en avmattning, men priserna på fastighetr i de centrala delarna av staden, som är förbehållen för de superrika, väntas öka med 3,5 procent.

London och New York mest populära

Enligt Knight Franks undersökning av väldigt förmögna individer, är London och New York fortfarande de mest populära städerna att köpa fastigheter i.

Cirka nio av tio kinesiska köpare uppgav att de troligtvis kommer köpa en fastighet under 2023, jämfört med cirka hälften av brittiska och amerikanska investerare.

ANNONS
ANNONS

Förändring i de flesta globala städer

Enligt Knight Frank kommer priserna total sett på de bästa fastigheterna stiga med i genomsnitt 2 procent i 25 av världens största städer år 2023, vilket är en minskning från 5,2 procent 2022.

”I en tid då husägare måste brottas med oförutsägbarheten av den stigande inflationen, de stigande kostnaderna för skulder och högre skatter, förändras nu landskapet i de flesta globala städer”, säger Kate Everett Allen, chef för global bostadsforskning på Knight Frank, till Bloomberg.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: De bästa platserna i Europa för fastighetsinvesteringar [Dagens PS]