Christer Gardell köper aktier i Nordea för över 1 miljard kronor, berättar finanskändisen i Di TV.

ANNONS

Gardells aktivistfond Cevian Capital har stortankat aktier i Nordea under senaste månaderna. Enligt Gardell skulle emellertid exponeringen mot Nordea kunna vara större än vad som nu är fallet.

”Nordeas vikt i vår portfölj är fortsatt låg i förhållande till vad den skulle kunna vara”, säger Christer Gardell.

Gardell medger samtidigt att Cevian Capital ökat sin aktievikt i Nordea ”betydligt” och totalt handlar det om aktieköp för över 1 miljard kronor under de senaste månaderna, förklarar han.

Gardell: Aktien ”ruskigt billig”

Finanstoppen anser att Nordea-aktien är ”fortsatt ruskigt billig”.

”Vi är övertygade om att Nordea har potentialen att generera en avkastning på eget kapital (ROE) på minst 12-14 procent. Med en värdering på en gånger bokfört värde är banken snarare prissatt som om den skulle tjäna 6-7 procent. Vi vill genom vår ökning också klargöra att vi tar ett ännu större ägaransvar i Nordea”, framhåller Gardell i Di TV-intervjun.

Han tror att värdet på aktivistfondens Nordea-portfölj kan dubblas, det finns potential till det, enligt Christer Gardell som tillägger att Nordeas aktie avkastat 30 procent hittills i år.

Gardell pratar även om vad han förväntar sig av Nordeas vd Frank Vang-Jensen under 2021, och han räknar också med att Sampo avyttrar fler aktier eller på annat sätt minskar sin position i Nordea.

ANNONS
ANNONS

Huruvida Gardells Cevian Capital då klipper till på Sampos aktier kommenterar inte Gardell, som understryker att inga hinder finns att hans aktivistfond ökar ägandet i Nordea till över fem procent.

Nordeas aktie stiger på fredagen på nyheten om att Gardell miljardköpt aktier i banken. Vid 13.30 var aktiekursen upp 2 procent, enligt Di.

Läs även: Gardell ger sig själv 260 miljoner i present [DagensPS.se] »