Dagens PS

Försvarsjätte gick bet på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen
När mörkret lade sig över måndagen rådde det röda tongångar på Stockholmsbörsen där Saab levererade sämst.(Foto: Pixabay)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 27 nov. 2023Publicerad: 27 nov. 2023

En trevande start och en dipp efter lunch gjorde inga underverk på Stockholmsbörsen som avslutade måndagen strax under nollan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Redan arla morgon stod det klart att Stockholmsbörsen inte var i toppform. Affärerna inleddes omkring nollan och index pekade nedåt, vilket Dagens PS då kunde rapportera.

Röda var även ledande börsindex i Asien-Stillahavsområdet där kinesiska fastighetsaktier agerade sänke under måndagen, vilket Dagens PS rapporterat.

Black Friday gynnade H&M

Vi inleder dock på plussidan där såväl modejätten H&M som lastbilstillverkaren AB Volvo rullade på bra och steg med 0,5 respektive 0,1 procent.

En fjäder i hatten för Volvo som fick till ett nytt stängningsrekord. H&M kunde i sin tur tacka Pareto och köpfesten Black Friday för sina gröna siffror.

ANNONS

Senaste nytt

Dåliga nyheter för Saab

En helt annan riktning tog dock försvarskoncernen Saab sedan nyheten om ett potentiellt stopp av amerikanska vapenförsändelser till Ukraina och Israel lagt sig som en blöt filt över affärerna.

Akten föll med närmare 5 procent.

ANNONS

Det avrundar måndagen på Stockholmsbörsen där såväl breda index OMXSPI som storbolagsindex OMXS30 backade med 0,1 respektive 0,2 procent, skriver Dagens Industri.

Relaterad läsning:

Fritidskläder och riskkapital i fokus på Stockholmsbörsen

Rött över hela linjen i Asien

Missa inte:

Schweiz rikaste man går om Ikea-familjen

Här är länderna där lönerna ökar mest

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS