De två analytiker vars rapport med vaccinkritik drogs tillbaka av Nordea har valt att sluta på banken, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS

Dagens PS har tidigare rapporterat att Nordea dragit tillbaka en rapport som släpptes den 20 november där chefsanalytiker Martin Enlund, som är svensk, och den danske globale chefsstrategen Andreas Steno Larsen med färgstarkt språk ifrågasatte effektiviteten i vaccinprogram och refererade till nazisterna.

Nu har banken slutfört en utredning om rapporten, och kommer fram till att ”den innehåller uttalanden och referenser som inte är förenliga med Nordeas uppförandekod och värderingar”, skriver banken i ett pressmeddelande.

”För att säkerställa hög kvalitet på Nordea Markets publikationer stärker vi vårt redaktionella förfarande, forskningspubliceringsprocess och efterlevnadsriktlinjer. Vi kommer att fortsätta att förse våra kunder med analyser och forskning med hög integritet och relevans”, säger Martin Persson, Head of Large Corporates & Institutions på Nordea i pressmeddelandet.

Det framkommer också i pressmeddelandet att analytikerna erbjudits en fortsättning men beslutat sig för att lämna Nordea.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Nordea drar tillbaka rapport med vaccinkritik och nazireferens [Dagens PS]