Realtid avslöjar att SIP Nordic Fondkommission är under granskning av Finansinspektionen sedan oktober 2020. Företagets vd bekräftar också uppgifterna till tidningen. 

ANNONS

”Jag kan bekräfta att vi är föremål för granskning, det förekommer från tid till annan för alla tillståndspliktiga bolag. Jag kommenterar den gärna när den är avslutad till dess får det vara mellan oss och Finansinspektionen”, skriver Mats Halvorsen, vd på SIP Nordic, i ett mejl till Realtid.

FI kommenterar inte ärendet, men enligt Realtid inleddes granskningen strax efter att fastighetsbolaget Quorum Properties begärdes i konkurs 2020. Flera företrädare för Quorum Properties har nyligen häktats misstänkta för bokföringsbrott.

Under 2018 arrangerade SIP Nordic en obligation på över 40 miljoner kronor till Quorum Properties. Konkursförvaltaren bedömer att bolaget vid den tidpunkten varit på obestånd i två år. Konkursförvaltaren ifrågasätter dessutom det prospekt som distribuerades av SIP Nordic Fondkommission.

”Sammanfattningsvis bedömes fastighetsvärdena i prospektet vara missvisande samt synes upplånade medel inte ha använts till i prospektet angivna ändamål”, skriver konkursförvaltaren enligt Realtid.

ANNONS
ANNONS

Läs även: FI återkallar tillstånden för Nord Fondkommission [Dagens PS]