Hans fond har varit topprankad i Europa. Nu går den i graven och själv lämnar han Sverige för ett toppjobb i London.

annons
annons

Sean George berättar i SvD att det är med vemod han lägger ned sin fond, Hamiltonian på Strukturinvest, som uppges ha stjärnstatus i Europa med sin investeringsfilosofi i långa och korta räntor.

”Jag har lagt ner min själ i den här fonden. Slitigt för att förvalta investerarnas pengar och byggt upp en fond på nästan en miljard kronor. Klart det känns när vi stänger ner”, säger Sean George till Svenska Dagbladet.

Tidningen berättar att han tidigare varit verksam både på UBS och Bank of America innan han drog i gång sin framgångsrika fond i Sverige, som han nu stänger ned, samtidigt som pengarna återbetalas till investerarna.

Kunde inte motstå hemligt erbjudande

Bakgrunden till beslutet är att förvaltarprofilen fått ett erbjudande som han inte kunde motstå.

”Jag ska bli förvaltare på en av världens största hedgefonder i London och flytta dit. Det kommer blir spännande och utmanande. Mer får jag inte säga just nu”, förklarar han i tidningen som uppger att hans fond, som nu skrotas, de senaste tolv månaderna haft en avkastning på 3-4 procent.

I medierna är Sean George känd för att vara en dysterkvist i sin syn på börsen och sin vana trogen tror han att ett börsfall på 10-15 procent kommer i närtid, bland annat drivet av en vaccinsmäll och hittills okända biverkningar av vaccinerna.

ANNONS
ANNONS

Nya mutationer av viruset och en geopolitisk konflikt är andra orosmoln på börshimlen, enligt kändisförvaltaren som förresten även har ett förflutet som MMA-stjärna, den ”tuffaste fightern på Wall Street”, beskrivs han i den här artikeln.

Läs även: Tillväxt lockar fondsparare – säljer klimatfonder [DagensPS.se] »