ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Ny trippelhöjning i USA av Federal Reserve

Uppdaterad: 03 nov. 2022Publicerad: 02 nov. 2022
USA
Federal Reserves ordförande Jerome Powell. (Foto: TT)

USA:s centralbank Federal Reserve höjer styrräntan i landet med 0,75 punkter till ett spann på mellan 3,25 och 4 procent. 

ANNONS
ANNONS

Det är fjärde gången i rad som centralbanken höjer räntan med 0,75 punkter, vilket var vad marknaderna förväntade sig. Men samtidigt hintar de om att den aggressiva kampanjen för att sänka inflationen snart kan nå sitt slut, rapporterar Bloomberg.

Fed sa att “pågående höjningar” sannolikt kommer att behövas för att få räntorna till en nivå som är “tillräckligt restriktiv för att återställa inflationen till 2 procent över tiden”, enligt Federal Open Market Committees uttalande som släpptes i Washington på onsdagen efter ett tvådagarsmöte.

“Vid fastställandet av takten för framtida höjningar av målintervallet kommer kommittén att ta hänsyn till den kumulativa åtstramningen av penningpolitiken, de eftersläpningar med vilka penningpolitiken påverkar den ekonomiska aktiviteten och inflationen samt den ekonomiska och finansiella utvecklingen”, skriver Fed också.

Börserna på Wall Street steg först på beskedet. Det breda S&P 500-indexet steg från minus 0,3 procent till plus 0,7 procent, men efter centralbankschefen Jerome Powells presskonferens var det spikrakt nedåt och indexet stängde ned 2,5 procent på onsdagen.

Läs även: USA dominerar börshandeln – så stor är Sveriges andel  

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS