Marknaden i USA lyssnade inte på hela Powells tal, bara det som lät bra, därför är rallyt ”nonsens”, anser proffs.

ANNONS

”Detta rally är nonsens: Powell sa att de kommer att sakta ner, men att räntorna måste gå högre än vad som förutspåtts tidigare. Marknaden vill bara lyssna på den första delen av Powells uttalande”, säger Immobiliare Quadronnos Roberto Bagnato, berättar Bloomberg.

Fed-chefen Jerome Powell deklarerade som Dagens PS berättat en nedväxling av takten i räntehöjningarna, men att räntan kommer att höjas mer i USA.

S&P 500 på högsta nivån på två månader

Det här fick det breda S&P 500 att nå tvåmånadershögsta och sin längsta månatliga vinstsvit sedan augusti.

En viktig mätare bröts dessutom, vilket får en del investerare att tro på fler vinster.

Det var klang- och jubelfest även på tekniktunga Nasdaq och industritäta Dow Jones har nu ökat med 20 procent sedan lägsta nivån i september vilket uppfyller för tjurmarknadsdefinition, skriver Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Marknaden i USA fick det den ville höra

”Powells kommentarer cementerar sannolikt förväntningarna på att Fed ska höja med 50 punkter i december, efter fyra raka rörelser på 75 punkter. Även om han också noterade att priserna sannolikt kommer att nå en ’något högre’ nivå än tjänstemän uppskattade i september”, konstaterar den amerikanska nyhetskanalen.

Callie Cox på eToro menar att Powell bara gav marknaden vad marknaden ville ha, men att han samtidigt är tydlig med att räntorna förblir höga.