Efter förvärvet – Qviberg tankar aktier i Bilia

Uppdaterad: 28 feb. 2021Publicerad: 28 feb. 2021
Mats Qviberg
Mats Qivberg är huvudägare i Öresund. (Foto: TT)

Med Bilias senaste förvärv flyttar bolaget fram positionen inom lyxbilar. Nu storköper ordföranden och huvudägaren Mats Qviberg aktier.

ANNONS
ANNONS

Dagens PS har tidigare rapporterat om börsturbulensen i Bilia efter att Volvo Cars valde att sälja upp sitt återförsäljaravtal.

Nu meddelar Bilia att de förvärvar Ferdinand Holding – en auktoriserad Porscheåterförsäljare som driver Porsche Center Malmö och Porsche Center Helsingborg.

Efter att affären aviserades under fredagen framgår det att Mats Qviberg köper aktier i Bilia för 2,7 miljoner kronor, skriver Di.

Betydande del av marknaden

Bilia uppger ingen exakt köpesklilling men den förvärvade verksamheten omsatte under fjolåret 980 miljoner kronor och gjorde ett rörelseresultat på cirka 60 miljoner kronor, enligt Di.

Med förvärvet får Bilia i ett svep en stark ställning på Porschemarknaden i Sverige.

Ferdinang Holdings två anläggningar står i dag för över 20 procent av den svenska Porscheförsäljningen, enligt Per Avander, vd för Bilia.

”Det är ett fint bolag vi förvärvat i södra Sverige med två anläggningar och Porsche har en fantastisk resa bakom sig och har det även framför sig”, säger han.

Läs mer: Rekord för elbilar – köp Garo, sälj Bilia   >>

ANNONS
ANNONS
Oscar Jängnemyr
Oscar Jängnemyr

Skriver huvudsakligen om börs, makro och fonder för Dagens PS.

Oscar Jängnemyr
Oscar Jängnemyr

Skriver huvudsakligen om börs, makro och fonder för Dagens PS.