USA-börsen dök på torsdagen där Dow Jones upplevde sitt största fall på tre månader.

ANNONS

Det ser ut att bli en mager jul. I alla fall om man ska tro siffrorna från detaljhandelsförsäljningen i USA som minskade mer än väntat i november. Det fick Wall Street på fall under torsdagen där investerare nu är osäkra på om Feds räntehöjningar kommer putta ner den amerikanska ekonomin i en recession.

Dow Jones såg sin värsta dag på tre månader

Dow Jones såg sin värsta dag på tre månader och föll med 2,25 procent, medan S&P 500 gick ner med 2,49 procent. och indexet har därmed hittills gått ner ned 4, 5 procent i december. Nasdaq Composite föll 3,23 procent under torsdagen och det innebär att det tekniktunga indexet har gått ner med hela 31 procent i år, berättar CNBC.

Netflix stor förlorare

De flesta bolagen i S&P 500 rasade under torsdagen och bland de största förlorarna fanns Netflix som gick ner med nästan nio procent.

Det är alltså detaljhandelsrapporten som får börsen att dala sedan detaljhandeln i USA sjönk med 0,6 procent i november, enligt handelsdepartementet. Det var en större förlust än Dow Jones uppskattning på 0,3 procent.

Samtidigt kommer Federal Reserve fortsätta att höja räntan under nästa år där centralbanken siktar på att hamna över 5,1 procents ränta.

”Aktiemarknadens reaktion tar nu hänsyn till en lågkonjunktur och avvisar möjligheten av den mjuka landningen som Powell nyligen nämnde”, uppger Quincy Krosby, global chefstrateg på LPL Financial.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Fed ger nästa räntesmocka – börsen vänder nedåt [Dagens PS]

Läs även: Inflationen saktar in i USA – Wall Street skuttar upp [Dagens PS]