Det ser ut som att den amerikanska chiptillverkaren Nvidia snart är medlem i klubben av bolag som är värda över 1000 miljarder dollar tillsammans med andra jättar som Apple och Amazon. Bolagets värdering rusar i takt med aktien.

ANNONS

Halvledare är på alla läppar, och chiptillverkaren Nvidia hänger givetvis med i det racet. Aktien har rusat med över hundra procent hittills i år och därmed även värderingen som snart kan landa på 1000 miljarder dollar, och därmed platsa i den exklusiva klubb som endast har fyra andra medlemmar – Apple, Microsoft, Alphabet och Amazon, berättar CNBC.

Nvidia går med klubben

Det är inte långt kvar till strecket för Nvidia som nådde upp till 950 miljarder dollar på torsdagen i värdering, efter en ökning från 755 miljarder dollar dagen före.

Det amerikanska bolaget kan alltså bli den femte medlemmen i den exklusiva Wall Street-klubben som bildades av Apple för fem år sedan. Nvidias försäljning skjuter i höjden när världen nu ökar sitt sug efter AI, där efterfrågan på grafikprocessorer som används av Google, Microsoft och ChatGPT-tillverkaren OpenAI, hela tiden stiger.

Rajvindra Gill som är analytiker på Needham betvivlar inte att chiptillverkaren kommer nå upp till tusen miljarder dollar i värdering.

”Redan 2021 föreslag vi att Nvidia skulle bli det första halvledarbolaget med en marknadsvärdering på tusen miljarder dollar. Även om det har funnits vissa toppar och dalar under åren, så tror vi att Nvidia är i en position att uppnå den värderingen över tid.”

ANNONS
ANNONS

Läs även: Nvidia: ”Kryptovalutor tillför ingenting” [Dagens PS]

Läs även: AI-boomen: Nvidia ökar sin ledning i chipp-racet [Dagens PS]