Börsen rivstartade i dag i Stockholm men föll sedan tillbaka, och vid lunchtid stod båda de ledande indexen på minus.

ANNONS

På söndagen avslöjade Stefan Löfven under sitt sommartal att han avgår som statsminister och partiordförande för Socialdemokraterna under partikongressen i början av november.

Under måndagsmorgonen berättade bland andra Affärsvärlden att bedömare tror att aktiemarknaden inte påverkas av nyheten om Löfven, det vill säga ingen börsreaktion alls precis som när regeringskris tornade upp i juni.

Ingen reaktion alls

”Marknaderna kommer troligtvis inte reagera denna gång heller, även om marknadens tålamod prövas varje gång det dyker upp ny politisk turbulens”, resonerade exempelvis Nordeas chefsekonom Torbjörn Isaksson.

Förra veckan stängde Stockholmsbörsen på plus och den nya handelsveckan startade också i positivt territorium. Börsen steg, oberoende av nyheten om Stefan Löfven, och det höll i sig ungefär en timme.

Sedan började tappet och vid lunchtid, strax före klockan 13, stod både OMXSPI och OMXS30 på minus 0,2 procent.

Bubbelvarning i fastighetsaktier

I Asien gick börserna upp rejält under morgonen, svensk tid, och i USA steg börserna i fredags.

Åter till Stockholmsbörsen.

ANNONS
ANNONS

Under den nyss passerade helgen hissade Di:s Magnus Dagel varningsflagg för fastighetsaktier under rubriken ”Kåkar är redo för avkylning”. Han menar att det är ”bubbeltendenser” mot bakgrund av de extremt hög värderingarna.

Läs även: Sju köpvärda aktier från Börsveckan [Dagens PS]