Efter gårdagens första minusdag för året var Stockholmbörsen återigen på glatt humör på onsdagen. Det breda indexet OMXSPI steg 1,3 procent och storbolagsindexet OMXS30 steg 1,2 procent. 

ANNONS

Bäst av storbolagen var fastighetsbolaget SBB som steg 7,1 procent. Fastighetssektorn hade en bra dag generellt, Sagax steg 5,2 procent, Balder 6,1 procent och Wallenstam 5,4 procent.

Vitvarubolaget Electrolux hade en minst sagt händelserik börsdag. Efter att bolaget lämnat en vinstvarning för andra kvartalet i rad föll aktien som en sten och var ned som mest 8,1 procent, enligt Bloomberg. Rörelseresultatet väntas landa på minus 2 miljarder kronor för Electrolux.

Men sedan vände det uppåt igen, och aktien hämtade hem nästan hela raset. Vid stängning var Electrolux ned 0,x procent.

Investmentbolagen Kinnevik och Investor var tvåa respektive trea på storbolagsindexet med uppgångar på 5,3 respektive 3,5 procent. Molntjänstbolaget Sinch föll mest av bolagen på OMXS30, med en nedgång på 1,6 procent.

Även råvarubolagen går starkt, Boliden och Lundin Mining steg båda runt 2 procent när kopparpriserna är på sin högsta nivå sedan i juni.

ANNONS
ANNONS

It-bolaget Cint föll 20,3 procent efter att bolaget på tisdagskvällen meddelade att vd Thomas Buehlmann kommer att avgå på eget initiativ. Giles Palmer blir ny vd från och med 1 april.

Läs även: Brakförlust – räntespöket drabbar Riksbanken [Dagens PS]