Investerargurun Warren Buffetts konglomeratet Berkshire Hathaway kommer att stänga ned några mindre företag när coronapandemin lättar. Det uppger vice styrelseordförande Charlie Munger, tillika Warren Buffetts parhäst, i en intervju med Wall Street Journal.

I intervjun sade Munger också att läget denna gång skiljer sig åt från finanskrisen. Då ringde telefonen jämnt från företagschefer i behov av kapital. Så är det inte denna gång. Nu är alla ”stilla i den position de är”, sade Munger.

Berkshires egna hållning under coronapandemin beskriver Munger som konservativ.

Taktiken att komma ut ur tunneln stark

”Warren gillar att ha Berkshire säkert för personer som har 90 procent av sin nettoförmögenhet investerad i bolaget. Det betyder inte att vi inte kan göra något ganska aggressivt eller ta tillfället i akt. Men i grunden kommer vi att vara ganska konservativa och komma ut på andra sidan väldigt starka”, sade Munger.

ANNONS
ANNONS

Berkshire, vars storägare och vd är Warren Buffett, har en portfölj på mer än 90 företag. Marknadsvärdet för Berkshire överstiger 450 miljarder dollar. Samtidigt sitter Berkshire på en rejäl kassa vilket gjort att flera bedömare frågat sig om det kan komma några större investeringar i spåren av coronakrisen.