Di:s börsproffs anser att det är ”hemskt svagt” av klädbjässen att inte leverera ett bättre resultat.

H&M:s rörelseresultat för fjärde kvartalet i bolagets räkenskapsår är långt under proffsens förväntan och aktiekursen bär i skrivande stund ned med 3 procent i förmiddagshandeln på Stockholmsbörsen, men kursen har sedan vänt uppåt.

Rörelseresultatet landar på 4.302 miljoner kronor och analytikerna hade i snitt räknat med ett rörelseresultat på 5.064 miljoner kronor, enligt Infront Datas sammanställning, uppger Di.se.

”Det är väl den största resultatmissen vi har haft under perioden bland de större bolagen, det är lite förvånande”, säger tidningens börsexpert Ulf Petersson i Börsmorgon.

Di:s Richard Bråse anser att det är ”hemskt svagt” av H&M att inte leverera bättre.

Utdelningen till aktieägarna blir emellertid oförändrad, 9,75 kronor, föreslår H&M-styrelsen.

Klädbolagets nettoomsättning i det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret blev 56.414 miljoner kronor, ungefär i linje med samma kvartal året före (50.407 miljoner kronor).

Bruttomarginalen minskade från 55,4 procent till 54,2 procent under den nu aktuella rapportperioden, framgår det vidare. Analytikerna hade kalkylerat med en bruttomarginal på 54,9 procent för Q4, enligt artikeln.

Enligt uppgift ska H&M öppna 175 nya butiker netto under 2019.

ANNONS
ANNONS

I Di-TV:s Börsmorgon spekulerar Di-profilerna Ulf Petersson och Anders Hägerstrand huruvida H&M:s aktiekurs stiger eller faller på morgonens rapport. Hägerstrand tror att aktien kan gå upp medan Petersson tror att den backar.

Aktiens öde hänger på om Stefan Persson tankar aktier på nytt, resonerar Hägerstrand.

Som framgår är alltså H&M-aktien med med 3 procent vid 10-tiden på Stockholmsbörsen.