Varnar för ”överexalterad” marknad och ger investerarna följande råd.

Didier St George, vd och ledamot i investeringskommittén på fondjätten Carmignac, anser att investerarna ska göra sig beredda att trycka på säljknappen då han spår en kortvarig börsuppgång framför sig.

Det skriver Di.se och förklarar att den franska fondbjässen ruvar på tillgångar motsvarande 365 miljarder kronor.

Didier St George, luttrad och vis av erfarenhet, ser med oro på en överdriven konjunkturoptimism inför nästa år. Enligt hans prognos lurar en farlig trend bakom hörnet som påminner om det förrädiska läget 2012 och 2016.

”Vi är inne på den tredje minicykeln efter finanskrisen. Men varje återhämtning är lite svagare än den föregående. Uppgången vi har framför oss blir i miniatyrformat”, säger proffset bland annat, enligt Di.se.

ANNONS
ANNONS

Han är ”rädd”, säger han, att marknaden tar ut för stora svängar och börjar ”prisa in en återhämtning lika stark som 2016”.

Det finns en fara i, anser han vidare, att marknaden blir ”överexalterad” med framsteg, som nu, i handelsförhandlingarna mellan USA och Kina.

Han radar upp flera hot mot världsekonomin och ser en ”skakigare” aktiemarknad framför sig under 2020.

Han tycker även att aktier blivit dyra men föredrar den amerikanska börsen framför Europas börser, framgår det vidare i artikeln, där fondnestorn också menar att dollarn i dag är ”övervärderad”.